vineri, 11 mai 2012

Calatorie in jurul Lunii

 Clubul de Astronomie si Stiinte Spatiale Oradea
Data: 17 mai 2012, ora 18-20
Locatia: Oraselul Copiilor Oradea

De mii de ani oamenii privesc Luna si viseaza sa-i decopere misterele. Pentru cei mai multi oameni, Luna e doar satelitul natural al Pamantului, vizibil uneori seara, la miezul noptii, sau dimineata...
Cativa oameni insa, continua sa viseze. NASA a lansat pe 10 septembrie 2011 o racheta cu doi sateliti spre Luna. Acestia au intrat pe orbita Lunii in 31 decembrie 2011 si 1 ianuarie 2012. Din 23 martie 2012, membrii Clubului de Astronomie si Stiinte Spatiale din Oradea exploreaza Luna prin selectarea locurilor care urmeaza sa fie fotografiate de camerele digitale aflate pe sateliti. Am primit deja fotografii uimitoare cu cratere, munti, mari, canale de lava... de pe Luna.

Nume romanesti pe Luna

Muntii Carpati exista si pe Luna, nu doar pe Pamant! La sud de Mare Imbrium, poti vedea (cu un telescop) Montes Carpatus. Insa Craterul Haret nu poti sa-l vezi dacat cu ajutorul fotografiilor satelitare, deoarece se afla pe partea indepartata a Lunii, spre polul sud.

Participa gratuit la activitatea educativa din data de 17 mai pentru a studia muntii Carpati si craterul Haret de pe Luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu