joi, 21 octombrie 2010

Călătorie prin Univers

Printre stele, nebuloase, galaxii... În nici un alt domeniu nu a existat un progres la fel de spectaculos ca în cosmologie- studiul evoluţiei trecute, prezente şi viitoare a Universului. Telescopele spaţiale sunt cele care ne-au ajutat să răspundem la cele mai multe întrebări.


1.Instrumente astronomice din evul mediu.
3.Meridianul de referinţă.
2.Telescoape spaţiale.
3. Concurs pe teme de Astronomie.


miercuri, 13 octombrie 2010

Călătorie prin Sistemul Solar

Micuţii “astronauţi”, de la Clubul de Astronomie şi Ştiinţe Spaţiale din Oradea, au fost nerăbdători să participe la o aventură spaţială: o călătorie printre planete şi sateliţii acestora, cu ocazia Săptămanii Mondiale a Spaţiului Cosmic.

După o relativă scurtă călătorie spre Lună, urmată de o aselenizare, echipajul a construit o bază lunară, dotată cu toate elementele necesare supravieţuirii omului în acest mediu.
Alte două echipaje au călătorit spre planeta roşie. Odată roverele ajunse pe Marte, au participat la un concurs de întrecere. Legile fizicii sunt aceleaşi şi pe Marte, au demonstrat-o roverele concurente, propulsate cu ajutorul unor baloane umplute cu aer.
În final, participanţii au admirat imagini spectaculoase ale încântătoarei planete Saturn, imagini trimise de sonda spaţială Cassini. Au descoperit astfel, câteva dintre misterele cosmosului, printr-o călătorie de neuitat în sistemul nostru solar.

miercuri, 6 octombrie 2010

Călătorie prin Sistemul Solar

Locaţia: Orăşelul Copiilor
Data şi ora: Vineri, 8 Octombrie, ora 19:00


„Misterele Cosmosului” este tema din acest an a Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic 4-10 octombrie şi se adresează tuturor iubitorilor Universului. O călătorie plină de suspans în care micii „astronauţi” au de îndeplinit diferite „misiuni”:

1. Călătorie prin Sistemul nostru Solar
2. Construirea unei baze lunare-activitate practică
3. Rovere pe Marte-concurs
4. Om de ştiinţă Cassini- atelier de creaţie, pictură.